Distributieovereenkomst

Juridisch advies arbeidsrecht

 

Wilt u een distributieovereenkomst laten opstellen of controleren? Met een distributieovereenkomst wordt bedoeld dat een zelfstandig bedrijf onder haar eigen naam en voor haar eigen verantwoordelijkheid producten verkoopt, die zij inkoopt bij een vaste leverancier. Een distributieovereenkomst is dus anders dan een agentuurovereenkomst. Bij een agentuurovereenkomst handelt de agent (ondernemer) meestal onder de naam van een ander bedrijf waarvoor hij producten of diensten verkoopt.

Een distributieovereenkomst kent vele varianten. Juridisch gezien zitten er ook nog redelijk veel haken en ogen aan de rechtsverhouding tussen een distributeur en de leverancier.

Staat u op het punt om een distributieovereenkomst aan te gaan? Of botert uw samenwerking niet (meer) zoals u gehoopt had? Bij Bleijerveld Juridisch advies werken ervaren en deskundige bedrijfsjuristen, die u kunnen helpen met allerlei juridische diensten met betrekking tot de distributieovereenkomst.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Vraag direct een gratis offerte aan.

Distributieovereenkomst

Diensten:                                                                                 Prijs indicatie:
Opstellen                                                                                  €250,- /€450,-

Controleren                                                                            €150,- /€350,-

Advies/ bemiddeling                                                                      €95,- p/u

Vraag direct een gratis offerte aan. Mail ons direct

“Meer dan 800 klanten gingen u voor” Bekijk onze reviews.

Stap 1

Gratis offerte aanvragen

Vraag direct een gratis offerte aan. Dit is geheel kosteloos. Via het contactformulier, per e-mail of telefonisch.

Vraag offerte aan

Stap 2

Binnen 24 uur reactie 

Nadat u contact heeft opgenomen, ontvangt u van ons binnen 24 uur een reactie, bijvoorbeeld met een vaste prijs voor onze werkzaamheden.

Stap 3

Aan de slag!

Nadat u akkoord heeft gegeven, gaan wij direct voor u aan de slag. U ontvangt van ons binnen enkele dagen een inhoudelijke reactie. Overeenkomsten of analyses leveren wij pas definitief op als u helemaal tevreden bent en alles voor u duidelijk is, alles voor één vaste prijs.

Distributieovereenkomst opstellen

Door het opstellen van een distributieovereenkomst kunt u duidelijke afspraken maken over bijvoorbeeld aansprakelijkheid, concurrentie, geheimhouding, intellectueel eigendom en goodwill. In Nederland kennen we de contractvrijheid. Dit betekent dat u vrij bent om af te spreken wat u maar wilt, maar dan wel binnen de beperkingen die de wet oplegt. Deze contractbeperkingen kunnen algemeen zijn, maar ook specifiek voor een bepaald soort contract. Dit maakt het opstellen van een adequate agentuurovereenkomst of het bemiddelen bij een conflict een juridisch specialistische aangelegenheid. 

Wilt u een distributieovereenkomst opstellen? Wij helpen u graag voor een vaste prijs, zonder onverwachte kosten. We leveren de overeenkomst pas op wanneer u helemaal tevreden bent en alles voor u duidelijk is, ongeacht het aantal opmerkingen en vragen! Ons streven is altijd om een overeenkomst binnen 3 werkdagen op te leveren. Neem vrijblijvend contact op of vraag direct een gratis offerte aan!

Find your reasons

U wilt de deskundigheid, zonder het hoge uurtarief 
U wilt geen declaratie voor iedere 6 minuten 
+ U wilt geen kantoorkosten
U wilt het liefst een vaste prijsafspraak 
U wilt een jurist die toegankelijk is
+ U wilt een jurist die gaat voor een lange termijn relatie

€ 95,- per uur

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Distributieovereenkomst

Find our revrences

“Bleijerveld heeft me een hoop geld bespaard. Voor precies hetzelfde werk als dat ik eerder bij een advocatenkantoor kreeg, betaal ik nu aanzienlijk minder.”

Boris Vissinga Vissinga bedrijfswagens

“Een professionele en discrete aanpak voor een betaalbaar tarief. Zo’n jurist had ik niet eerder leren kennen.”

Arjen de Waard Action Lease

“Ik kan Bleijerveld Juridisch advies absoluut aanbevelen. Snelle service, betaalbaar en doen graag een stapje extra!”

Hans Kramer Uit Utrecht

Bleijerveld heeft op meerdere vlakken indruk gemaakt. Professionele jurist, ik ben buitengewoon goed geholpen. Echt een aanrader.”

Monique Dries Uit Deventer

“Bleijerveld juridisch advies heeft fantastisch geholpen. Blij dat ik hun heb ingeschakeld! Als je het niet zeker weet, ga dan altijd voor Bleijerveld juridisch advies.”

Anneke van Ophoven Uit Apeldoorn

“Ik kan zeer tevreden ben over Bleijerveld Juridisch advies. Ga zo door. Het wordt allemaal goed geregeld. Bleijerveld Juridisch advies is het meer dan waard!”

Tom van Middelburg Uit Doetinchem

Heeft u algemene voorwaarden nodig? Wij stellen maatwerk algemene voorwaarden op voor slechts €350,-. Klik hier voor meer informatie

Vraag gratis een offerte aan!

U ontvangst zo snel mogelijk een offerte op maat in uw mailbox.
In de meeste gevallen met een vaste prijs!

Vraag gratis een offerte aan!

U ontvang zo snel mogelijk een offerte op maat in uw mailbox.

Distributieovereenkomst controleren

In een distributie-constructie ontvangt de distributeur meestal een aantal voordelen in ruil voor een bepaalde afnameverplichting van goederen. Deze voordelen zien dan bijvoorbeeld op het mogen gebruik maken van een merk, inkoopvoordeel of een exclusief recht om een bepaald product te mogen verkopen.

Een distributieovereenkomst kent vele varianten. De afspraken kunnen ‘soft’ zijn waardoor de distributeur veel vrijheid om naar eigen inzicht de producten te verkopen. De afspraken kunnen ook ‘hard’ zijn waardoor de distributeur nagenoeg geen ruimte heeft om zelf de presentatie en verkoopstrategieën te bepalen. Een distributieovereenkomst kan bijvoorbeeld een franchiseconstructie zijn, waardoor de ondernemer voor de klanten onderdeel uitmaakt van een concern, maar tegelijk een zelfstandig ondernemer is.

Ongeacht welke constructie er van toepassing is, het is het belangrijk dat van tevoren duidelijke afspraken worden gemaakt over wat wel en wat niet mag. Zeker in het geval van een ‘harde’ regulering is het belangrijk dat het contract geen ruimte laat voor verschil van mening. Door het opstellen van een distributieovereenkomst kunt u duidelijke afspraken maken over bijvoorbeeld aansprakelijkheid, concurrentie, geheimhouding, intellectueel eigendom en goodwill. In Nederland kennen we de contractvrijheid. Dit betekent dat je vrij bent om af te spreken wat je maar wil, maar dan wel binnen de beperkingen die de wet oplegt. Deze contractbeperkingen kunnen algemeen zijn, maar ook specifiek voor een bepaald soort contract. Dit maakt het opstellen van een adequate distributieovereenkomst een specialistische aangelegenheid.

Distributieovereenkomst advies

Het verdienmodel in een distributieovereenkomst kan zeer verschillend zijn. Sommige distributeurs betalen naast de inkooptarieven nog een vast bedrag per jaar of een percentage van de omzet. Het is belangrijk hier duidelijke afspraken over te maken en ook rekening te houden met toekomstige situaties. Want welke mogelijkheden biedt uw contract als de samenwerking een groot succes wordt of juist niet?

De belangrijkste onderwerpen in een distributieovereenkomst of een andere samenwerkingsvorm gaan over aansprakelijkheid. Dat is niet voor niets. Op het moment dat u in een conflict raakt is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Zo voorkomt u (verdere) aansprakelijkheid of juist dat de andere partij hier onderuit komt. Voor het oplossen van een conflict is het allereerst van belang om de rechtspositie en belangen van beide partijen in kaart te brengen. Aan de hand hiervan kan namelijk de meest effectieve strategie en werkwijze worden bepaald. Daarna gaat het erom dat de juiste feiten worden onderbouwd en dat daaraan de juridische relevante conclusies worden verbonden.

Naar de rechter

Mocht u er onderling met de wederpartij niet uitkomen, dan kan de rechter worden verzocht om uitspraak te doen in de zaak. Klik hier voor meer informatie.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Nederlandse juristen vereniging

Wij (Bleijerveld Juridisch advies) zijn tevens persoonlijk lid van de Nederlandse Juristen Vereniging.