Ontslag

lijntjebja12

U ontslag kan op veel gronden plaatsvinden. Zo kan u gewoonweg worden ontslagen omdat het bedrijf in economisch zwaar weer verkeert, maar ook bijvoorbeeld op staande voet vanwege wanordelijkheden op de werkplaats. Als werknemer heeft u gezien het belang van uw inkomsten veel rechten. U kunt dus gelukkig niet zo maar worden ontslagen. De meeste werkgevers vragen netjes een vergunning aan voor uw ontslag. Helaas zijn er ook werkgevers, van meestal wat kleinere ondernemingen, die het minder nauw met de regels nemen. Het is voor de meeste mensen lastig om aan de hand van alle bladzijdes uit het arbeidscontract, de cao, de wet en jurisprudentie je eigen rechtspositie te bepalen, zeker als u de Nederlandse taal niet goed beheerst.

 

Aangezien er bij uw ontslag veel op het spel staat, is het niet aan te raden deze procedure zelfstandig te voeren. Juristen van Bleijerveld Juridisch advies hebben ervaring en kennis op het gebied van ontslagrecht. Wij onderzoeken uw rechtspositie en bekijken de mogelijkheden om uw (aanstaande) ontslag aan te vechten. In overleg met u stellen we een plan van aanpak op en vertegenwoordigen wij u in uw procedure. Mocht de correspondentie met uw werkgever of het UWV geen bevredigend resultaat opleveren, dan kunt u ervoor kiezen om de kantonrechter over de zaak te laten oordelen. Ook in deze procedure kunnen wij u bijstaan. Wij zullen u hierover van te voren goed informeren en u kunt zelf bepalen hoeveel u bij de zaak betrokken wilt blijven. Als u in het gelijk wordt gesteld kunt u de door u gemaakte kosten grotendeels vergoed krijgen.

Mocht uw ontslag onoverkoombaar zijn, dan kunnen wij namens u uw onderhandelingen voeren met betrekking tot uw ontslagvergoedingen. Wij zullen met juridisch, maatschappelijk en persoonlijk relevante overwegingen gebaseerd op de wet, uw arbeidscontract, cao en het sociaalplan de onderhandeling voeren met uw werkgever. De juiste juridische kennis kan u in de onderhandelingen veel opleveren. Dit komt omdat u als leek niet altijd goed op de hoogte bent van uw rechten en de werkgever niet zit te wachten op een proceskostenveroordeling of een slechte naam. Bleijerveld Juridisch advies ondersteunt u graag bij uw ontslag voor €125,- per uur. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Gratis offerte met een vaste prijs?
Vul de onderstaande gegevens in
Of neem contact op via: