Samenwerkingsovereenkomst

Juridisch advies arbeidsrecht

Staat u op het punt om een samenwerking aan te gaan? Of botert uw samenwerking niet (meer) zoals u gehoopt had? Bij Bleijerveld Juridisch advies werken ervaren en deskundige bedrijfsjuristen, die u kunnen helpen met allerlei juridische diensten rondom een samenwerkingsovereenkomst.

Wilt u een samenwerkingsovereenkomst opstellen of laten controleren? Heeft u een juridische vraag over de relatie met uw samenwerkingspartner? Of wellicht is er een conflict ontstaan en wilt u de samenwerking beëindigen? Wij ondersteunen u graag. 
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 

€ 95,- per uur of neem vrijblijvend contact op voor een vaste prijsafspraak.                              

+ Geen kantoorkosten

+ Deskundig en ervaren                                        

+ Geen declaratie per 6 minuten                              

+ Transparant in de kosten                                        

+ Duidelijke en begrijpbare taal                                

+ Persoonlijk contact 

Neem vrijblijvend contact met ons op.                      

Algemene voorwaarden

Heeft u algemene voorwaarden nodig? Wij stellen maatwerk algemene voorwaarden op voor slechts €350,-. Klik hier voor meer informatie

Samenwerkingsovereenkomst

Een samenwerkingsovereenkomst is een brede term. Een bedrijf kan namelijk met één of zelfs meerdere bedrijven talloze verschillende samenwerkingen aangaan. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een joint venture of een vennootschap. Een samenwerking kan ook op een meer informele manier. Desondanks blijft het verstandig om bepaalde zaken van te voren duidelijk te regelen in een overeenkomst. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met het gezamenlijke opgebouwde klantenbestand of ontwikkelde intellectueel eigendom?

Zonder dat dit de bedoeling is, kan de wet een bepaalde samenwerking een naam geven en vervolgens daar consequenties aan verbinden. Denk bijvoorbeeld aan een maatschap of vennootschap. Het is dus bijvoorbeeld mogelijk dat u in een maatschap zit, zonder dat u zich hiervan bewust bent. Dit kan allerlei gevolgen met zich meebrengen, bijvoorbeeld aansprakelijkheid voor het handelen van uw samenwerkingspartner. Op het moment dat u een geschil heeft met uw samenwerkingspartner, is het daarom belangrijk om eerst uw rechtspositie te laten bepalen. Aan de hand daarvan kan een vervolgstrategie worden bepaald.  

Door het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst kunt u duidelijke afspraken maken over bijvoorbeeld aansprakelijkheid, concurrentie, geheimhouding en intellectueel eigendom. In Nederland kennen we de contractvrijheid. Dit betekent dat je vrij bent om af te spreken wat je maar wil, maar dan wel binnen de beperkingen die de wet oplegt. Deze contractbeperkingen kunnen algemeen zijn, maar ook specifiek voor een bepaald soort contract. Dit maakt het opstellen van een adequate samenwerkingsovereenkomst of het bemiddelen bij een conflict een juridisch specialistische aangelegenheid.

Naar de rechter

Mocht u er onderling met uw contractpartner niet uitkomen, dan kan de rechter worden verzocht om uitspraak te doen in de zaak. Bleijerveld Juridisch advies kan u hierbij in de meeste gevallen adequaat begeleiden en ondersteunen. Klik hier voor meer informatie.