Agentuurovereenkomst opstellen

Juridisch advies arbeidsrecht
Met een agentuurovereenkomst wordt bedoeld dat de zelfstandige handelsagent, meestal onder de naam van een ander bedrijf, producten of diensten verkoopt. De handelsagent wordt dus gevolmachtigd om onder zijn eigen naam of uit naam van de andere partij overeenkomsten te sluiten met klanten. De handelsagenten houdt zich in de regel alleen bezig met de verkoop en niet de uitvoering van de overeenkomst.

Staat u op het punt om een agentuurovereenkomst aan te gaan? Of botert uw samenwerking niet (meer) zoals u gehoopt had? Bij Bleijerveld Juridisch advies werken ervaren en deskundige bedrijfsjuristen, die u kunnen helpen met allerlei juridische diensten rondom een agentuurovereenkomst.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Gratis offerte

Agentuurovereenkomst

Diensten/ prijs indicatie:
Opstellen agentuurovereenkomst:
€300,- /€500,-

Controleren agentuurovereenkomst:
€200,- /€475,-

Advies/ bemiddeling agentuurovereenkomst:
€95,- p/u

Vraag drirect een gratis offerte aan voor een vaste prijs

“450 klanten gingen uw voor” Bekijk alle reviews omtrent agentuuroverkomsten.

Agentuurovereenkomst

Diensten:                                                                Prijs indicatie:
Opstellen agentuurovereenkomst                    €300,- /€500,-

Controleren agentuurovereenkomst               €200,- /€475,-

Advies/ bemiddeling agentuurovereenkomst         €95,- p/u

Vraag drirect een gratis offerte aan voor een vaste prijs

“450 klanten gingen uw voor” Bekijk alle reviews omtrent agentuuroverkomsten.

Stappen plan indicator

Stap 1

Gratis offerte aanvragen

Vraag direct een gratis offerte aan. Dit is geheel kosteloos. Via het contactformulier, per e-mail of telefonisch.

Vraag offerte aan

Stap 2

Binnen 24 uur reactie 

Nadat u contact heeft opgenomen, ontvangt u van ons binnen 24 uur een reactie, bijvoorbeeld met een vaste prijs voor onze werkzaamheden.

Stap 3

Aan de slag!

Nadat u akkoord heeft gegeven, gaan wij direct voor u aan de slag. U ontvangt van ons binnen enkele dagen een inhoudelijke reactie. Overeenkomsten of analyses leveren wij pas definitief op als u helemaal tevreden bent en alles voor u duidelijk is, alles voor één vaste prijs.

Vraag gratis een offerte aan!

U ontvang zo snel mogelijk een offerte op maat in uw mailbox.

Vraag gratis een offerte aan!

U ontvang zo snel mogelijk een offerte op maat in uw mailbox.


Find your reasons

+ U wilt de deskundigheid, zonder het hoge uurtarief 
+ U wilt geen declaratie voor iedere 6 minuten 
+ U wilt geen kantoorkosten
+ U wilt indien mogelijk een vaste prijsafspraak 
+ U wilt een jurist die toegankelijk is
+ U wilt een jurist die gaat voor lange termijn succes

€ 95,- per uur

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Argentuurovereenkomst opstellen of neem contact op

Find you revrences

“Bleijerveld heeft op meerdere vlakken indruk gemaakt. Professionele jurist, ik ben buitengewoon goed geholpen. Echt een aanrader.”

Monique Dries / Uit Deventer

“Bleijerveld juridisch advies heeft fantastisch geholpen. Blij dat ik hun heb ingeschakeld! Als je het niet zeker weet, ga dan altijd voor Bleijerveld juridisch advies.”

Anneke van Ophoven / Uit Appeldorn

“Ik kan zeer tevreden ben over Bleijerveld Juridisch advies. Ga zo door. Het wordt allemaal goed geregeld. Bleijerveld Juridisch advies is het meer dan waard!”

Tom van Middelburg / Uit Doetinchem

“Bleijerveld heeft me een hoop geld bespaard. Voor precies hetzelfde werk als dat ik eerder bij een advocatenkantoor kreeg, betaal ik nu aanzienlijk minder.”

Boris Vissinga / Vissinga bedrijfswagens

“Een professionele en discrete aanpak voor een betaalbaar tarief. Zo’n jurist had ik niet eerder leren kennen.”

Arjen de Waard / Action Lease

“Ik kan Bleijerveld Juridisch advies absoluut aanbevelen. Snelle service, betaalbaar en doen graag een stapje extra!”

Hans Kramer / Uit Utrecht

Heeft u algemene voorwaarden nodig? Wij stellen maatwerk algemene voorwaarden op voor slechts €350,-. Klik hier voor meer informatie

Agentuurovereenkomst advies

In een agentuur-constructie handelt de agent meestal uit naam van het andere bedrijf. Als bedrijf wilt u dan natuurlijk dat de agent zich aan bepaalde regels houdt, zodat uw naam niet op een ongewenste manier wordt gebruikt. Een agentuur kent vele varianten.

Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van strenge agentuur, waardoor de agent (ondanks dat hij zelfstandig ondernemer is) nagenoeg geen ruimte meer heeft om zelf de uitstraling en bedrijfsprocessen van zijn onderneming vorm te geven. Welke constructie ook gekozen wordt, het is verstandig om tevoren duidelijke afspraken te maken over wat wel en wat niet mag of wat er bijvoorbeeld gebeurt met het opgebouwde klantenbestand als de agent de overeenkomst wil beëindigen.

Agentuurovereenkomst opstellen - neem contact op!

Het verdienmodel van een agentuur kan zeer verschillend zijn. Sommige agenten krijgen een vast bedrag per maand en anderen een percentage van de omzet (de provisie). Deze beloningsstructuren kunnen ook gecombineerd worden. Er zijn talloze mogelijkheden om de agentuurovereenkomst vorm te geven. Het is belangrijk dat hierover goed wordt nagedacht en dat beide partijen voor het sluiten van de overeenkomst weten waar ze voor tekenen.

Verder is een juridisch correcte agentuurovereenkomst belangrijk, omdat dit een van de voorwaarde is waarmee kan worden aangetoond dat de zzp’er/handelsagent niet in loondienst is bij het bedrijf. Hiermee kan worden voorkomen dat het bedrijf onverwacht wordt geconfronteerd met aansprakelijkheid voor handelingen van de handelsagent, kostbare fiscale verplichtingen of een doorbetalingsverplichting bij ziekte van de handelsagent.

Door het opstellen van een agentuurovereenkomst kunt u duidelijke afspraken maken over bijvoorbeeld aansprakelijkheid, concurrentie, geheimhouding, intellectueel eigendom en goodwill. In Nederland kennen we de contractvrijheid. Dit betekent dat je vrij bent om af te spreken wat je maar wil, maar dan wel binnen de beperkingen die de wet oplegt. Deze contractbeperkingen kunnen algemeen zijn, maar ook specifiek voor een bepaald soort contract. Dit maakt het opstellen van een adequate agentuurovereenkomst of het bemiddelen bij een conflict een juridisch specialistische aangelegenheid.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Naar de rechter

Mocht u er onderling met uw contractpartner niet uitkomen, dan kan de rechter worden verzocht om uitspraak te doen in de zaak. Bleijerveld Juridisch advies kan u hierbij in de meeste gevallen adequaat begeleiden en ondersteunen. Klik hier voor meer informatie.

 

Nederlandse juristen vereniging

Wij (Bleijerveld Juridisch advies) zijn tevens persoonlijk lid van de Nederlandse Juristen Vereniging.

Nederlandse juristen vereniging

Wij (Bleijerveld Juridisch advies) zijn tevens persoonlijk lid van de Nederlandse Juristen Vereniging.