Maatschapscontract opstellen

Juridisch advies arbeidsrecht

 

Wilt u een maatschapscontract laten opstellen of controleren? Of staat u op het punt om met andere ondernemers of bedrijven te gaan samenwerken? Of verloopt de bestaande samenwerking niet (meer) zoals gehoopt? Bij Bleijerveld Juridisch advies werken ervaren en deskundige bedrijfsjuristen, die u kunnen helpen met allerlei juridische diensten met betrekking tot een maatschap.

Wilt u een maatschapscontract laten opstellen of controleren? Heeft u hier vragen over of heeft u een conflict met een andere maat? Wij kunnen voorzien van juridisch advies of uw belangen behartigen, door bijvoorbeeld de andere maat aansprakelijk te stellen of te procederen bij de rechter. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Werkt u wel samen, maar dan in een andere vorm? Klik dan hier voor informatie over een andere overeenkomst.

Vraag direct een gratis offerte aan.

Maatschapscontract

Diensten:                                                                    Prijs indicatie:
Opstellen                                                                           €250,- /€450,-

Controleren                                                                     €150,- /€350,-

Advies/ bemiddeling                                                               €95,- p/u

Vraag direct een gratis offerte aan. Mail ons direct

“Meer dan 800 klanten gingen u voor” Bekijk onze reviews.

Stap 1

Gratis offerte aanvragen

Vraag direct een gratis offerte aan. Dit is geheel kosteloos. Via het contactformulier, per e-mail of telefonisch.

Vraag offerte aan

Stap 2

Binnen 24 uur reactie 

Nadat u contact heeft opgenomen, ontvangt u van ons binnen 24 uur een reactie, bijvoorbeeld met een vaste prijs voor onze werkzaamheden.

Stap 3

Aan de slag!

Nadat u akkoord heeft gegeven, gaan wij direct voor u aan de slag. U ontvangt van ons binnen enkele dagen een inhoudelijke reactie. Overeenkomsten of analyses leveren wij pas definitief op als u helemaal tevreden bent en alles voor u duidelijk is, alles voor één vaste prijs.

Find your reasons

U wilt de deskundigheid, zonder het hoge uurtarief 
U wilt geen declaratie voor iedere 6 minuten 
+ U wilt geen kantoorkosten
U wilt het liefst een vaste prijsafspraak 
U wilt een jurist die toegankelijk is
+ U wilt een jurist die gaat voor een lange termijn relatie

€ 95,- per uur

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Maatschapovereenkomst opstellen

Find our revrences

“Bleijerveld heeft me een hoop geld bespaard. Voor precies hetzelfde werk als dat ik eerder bij een advocatenkantoor kreeg, betaal ik nu aanzienlijk minder.”

Boris Vissinga Vissinga bedrijfswagens

“Een professionele en discrete aanpak voor een betaalbaar tarief. Zo’n jurist had ik niet eerder leren kennen.”

Arjen de Waard Action Lease

“Ik kan Bleijerveld Juridisch advies absoluut aanbevelen. Snelle service, betaalbaar en doen graag een stapje extra!”

Hans Kramer Uit Utrecht

Bleijerveld heeft op meerdere vlakken indruk gemaakt. Professionele jurist, ik ben buitengewoon goed geholpen. Echt een aanrader.”

Monique Dries Uit Deventer

“Bleijerveld juridisch advies heeft fantastisch geholpen. Blij dat ik hun heb ingeschakeld! Als je het niet zeker weet, ga dan altijd voor Bleijerveld juridisch advies.”

Anneke van Ophoven Uit Apeldoorn

“Ik kan zeer tevreden ben over Bleijerveld Juridisch advies. Ga zo door. Het wordt allemaal goed geregeld. Bleijerveld Juridisch advies is het meer dan waard!”

Tom van Middelburg Uit Doetinchem

Vraag gratis een offerte aan!

U ontvangst zo snel mogelijk een offerte op maat in uw mailbox.
In de meeste gevallen met een vaste prijs!

Vraag gratis een offerte aan!

U ontvang zo snel mogelijk een offerte op maat in uw mailbox.

Heeft u algemene voorwaarden nodig? Wij stellen maatwerk algemene voorwaarden op voor slechts €350,-. Klik hier voor meer informatie

Maatschapscontract controleren

Bedrijven en ondernemers kunnen op talloze manieren met elkaar samenwerken. De maatschap is daar één van. In een maatschap oefenen ondernemers een beroep uit. U gaat een samenwerking aan op basis van vertrouwen en saamhorigheid. Gaandeweg kan er echter van alles gebeuren waardoor dit veranderd. Het blijft dus verstandig om bepaalde zaken van te voren duidelijk te regelen in een overeenkomst. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met het gezamenlijke opgebouwde klantenbestand of ontwikkelde intellectueel eigendom? Wie is waarvoor bevoegd en aansprakelijk?

Door het opstellen van een maatschapscontract kunt u duidelijke afspraken maken over bijvoorbeeld aansprakelijkheid, concurrentie, geheimhouding en intellectueel eigendom. In Nederland kennen we de contractvrijheid. Dit betekent dat je vrij bent om af te spreken wat je maar wil, maar dan wel binnen de beperkingen die de wet oplegt. Deze contractbeperkingen kunnen algemeen zijn, maar ook specifiek voor een bepaald soort contract. Voor de maatschap geldt, dat als u niets afspreekt u terugvalt op de wettelijke regels. Dit kan echter onbedoelde en ongewenste gevolgen met zich meebrengen. Dit maakt het opstellen van een adequate maatschapscontract een belangrijk aspect.

Conflict

De belangrijkste onderwerpen in een maatschapscontract gaan over aansprakelijkheid. Dat is niet voor niets. Op het moment dat u in een conflict raakt met een andere maat, is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Zo voorkomt u (verdere) aansprakelijkheid of juist dat de andere maat hier onderuit komt. Voor het oplossen van een conflict is het allereerst van belang om de rechtspositie en belangen van beide partijen in kaart te brengen. Aan de hand hiervan kan namelijk de meest effectieve strategie en werkwijze worden bepaald. Daarna gaat het erom dat de juiste feiten worden onderbouwd en dat daaraan de juridische relevante conclusies worden verbonden.

Naar de rechter

Mocht u er onderling met de andere maat niet uitkomen, dan kan de rechter worden verzocht om uitspraak te doen in de zaak. Bleijerveld Juridisch advies kan u hierbij in de meeste gevallen adequaat begeleiden en ondersteunen. Klik hier voor meer informatie.

Nederlandse juristen vereniging

Wij (Bleijerveld Juridisch advies) zijn tevens persoonlijk lid van de Nederlandse Juristen Vereniging.