Modelovereenkomst opstellen

Juridisch advies arbeidsrecht

Wilt u een modelovereenkomst laten opstellen of controleren?
Werkt u met zzp’ers? Of bent u een zzp’er en vraagt uw Opdrachtgever om een modelovereenkomst?

Wilt u een modelovereenkomst opstellen of laten controleren? Heeft u een juridische vraag over de relatie Opdrachtgever – zzp’er? Of wellicht is er een conflict ontstaan tijdens de uitvoering van de werkzaamheden?

Bij Bleijerveld Juridisch advies werken deskundige en ervaren bedrijfsjuristen, die u kunnen helpen met allerlei juridische diensten rondom een modelovereenkomst arbeidsovereenkomst.
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Stap 1

Gratis offerte aanvragen

Vraag direct een gratis offerte aan. Dit is geheel kosteloos. Via het contactformulier, per e-mail of telefonisch.

Vraag offerte aan

Stap 2

Binnen 24 uur reactie 

Nadat u contact heeft opgenomen, ontvangt u van ons binnen 24 uur een reactie, bijvoorbeeld met een vaste prijs voor onze werkzaamheden.

Stap 3

Aan de slag!

Nadat u akkoord heeft gegeven, gaan wij direct voor u aan de slag. U ontvangt van ons binnen enkele dagen een inhoudelijke reactie. Overeenkomsten of analyses leveren wij pas definitief op als u helemaal tevreden bent en alles voor u duidelijk is, alles voor één vaste prijs.

€ 95,- per uur of neem vrijblijvend contact op voor een vaste prijsafspraak.                              

+ Geen kantoorkosten

+ Deskundig en ervaren

+ Geen declaratie per 6 minuten                              

+ Transparant in de kosten                                       

+ Duidelijke en begrijpbare taal                                

+ Persoonlijk contact 

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Modelovereenkomst opstellen

Vraag gratis een offerte aan!

U ontvangst zo snel mogelijk een offerte op maat in uw mailbox.
In de meeste gevallen met een vaste prijs!

Vraag gratis een offerte aan!

U ontvang zo snel mogelijk een offerte op maat in uw mailbox.

Heeft u algemene voorwaarden nodig? Wij stellen maatwerk algemene voorwaarden op voor slechts €350,-. Klik hier voor meer informatie

Modelovereenkomst controleren

Sinds enkele jaren is de vertrouwde VAR vervangen door de modelovereenkomst. Met een juridisch correcte modelovereenkomst kan worden aangetoond dat een zzp’er niet in loondienst is bij de Opdrachtgever. Hiermee kan worden voorkomen dat de Opdrachtgever onverwacht wordt geconfronteerd met aansprakelijkheid voor handelingen van de zzp’er, kostbare fiscale verplichtingen of een doorbetalingsverplichting bij ziekte van de zzp’er.

Hierbij is niet alleen een goed contract van belang, het gaat er immers om dat u ook in de praktijk niet voldoet aan de criteria van een arbeidsrelatie, namelijk: loon, gezagsverhouding en persoonlijke verplichting tot arbeid.

In een modelovereenkomst worden daarnaast ook ander afspraken geregeld, zoals de aansprakelijkheid(sbeperkingen) of betalingsafspraken.  

In Nederland kennen we de contractvrijheid. Dit betekent dat je vrij bent om af te spreken wat je maar wil, maar dan wel binnen de beperkingen die de wet oplegt. Deze contractbeperkingen kunnen algemeen zijn, maar ook specifiek voor een bepaald soort contract. Bij een modelovereenkomst gelden zulke bijzondere beperkingen. Dit maakt het opstellen van een adequaat contract of het bemiddelen bij een conflict een juridisch specialistische aangelegenheid.

Naar de rechter

Mocht u er onderling met uw contractpartner niet uitkomen, dan kan de rechter worden verzocht om uitspraak te doen in de zaak. Bleijerveld Juridisch advies kan u hierbij in de meeste gevallen adequaat begeleiden en ondersteunen. Klik hier voor meer informatie.