Distributieovereenkomst

Juridisch advies arbeidsrecht
Wilt u een distributieovereenkomst laten opstellen of controleren? Of heeft u advies nodig? Met een distributieovereenkomst wordt bedoeld dat een zelfstandig bedrijf (de distributeur) onder haar eigen naam en voor haar eigen verantwoordelijkheid producten verkoopt. Deze producten koop hij in bij een een vaste leverancier. Een distributieovereenkomst is dus anders dan een agentuurovereenkomst. Bij een agentuurovereenkomst handelt de agent (ondernemer) meestal onder de naam van een ander bedrijf waarvoor hij producten of diensten verkoopt.

Een distributieovereenkomst kent vele varianten. Juridisch gezien zitten er ook nog redelijk veel haken en ogen aan de rechtsverhouding tussen een distributeur en de leverancier.

Staat u op het punt om een distributieovereenkomst aan te gaan? Of botert uw samenwerking niet (meer) zoals u gehoopt had? Bij Bleijerveld Juridisch advies werken ervaren en deskundige bedrijfsjuristen, die u kunnen helpen met allerlei juridische diensten met betrekking tot de distributieovereenkomst.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag gratis een offerte aan voor onze werkzaamheden. Wij werken zoveel als mogelijk met vooraf afgesproken vaste prijzen. En, met ons heeft u wel de deskundigheid, maar niet het hoge uurtarief!

Vraag direct een gratis offerte aan.

Bij ons kiest u voor:

 

Contract opstellen - Check Vaste Prijs: onbeperkt aanpassingsrondes en vragen stellen!

Contract opstellen - Check Betaalbaar: altijd een scherp tarief!

Contract opstellen - Check Maatwerk: persoonlijk contact met uw deskundige jurist!

Contract opstellen - Check Snelle Service: binnen 3 werkdagen opgeleverd!

Contract opstellen - Check Veel ervaring: 25 jaar aan ervaring in huis!

Contract opstellen - Check Achteraf betalen: pas als u helemaal tevreden bent!

Meer dan 800 klanten gingen u voor. Bekijk onze reviews!

Over ons - MR-A.H.C. (ARTHUR) BLEIJERVELD


Lorem ipsum..

mr. Arthur Bleijerveld

 

“Neem gerust contact met mij op voor een gratis offerte of meer informatie!”

      

Bij ons kiest u voor:

 

Contract opstellen - Check Vaste Prijs: onbeperkt aanpassingsrondes en vragen stellen!

Contract opstellen - Check Betaalbaar: altijd een scherp tarief!

Contract opstellen - Check Maatwerk: persoonlijk contact met uw deskundige jurist!

Contract opstellen - Check Snelle Service: binnen 3 werkdagen opgeleverd!

Contract opstellen - Check Veel ervaring: 25 jaar aan ervaring in huis!

Contract opstellen - Check Achteraf betalen: pas als u helemaal tevreden bent!

Meer dan 800 klanten gingen u voor. Bekijk onze reviews!

Over ons - MR-A.H.C. (ARTHUR) BLEIJERVELD


Lorem ipsum..

mr. Arthur Bleijerveld

 

“Neem gerust contact met mij op voor een gratis offerte of meer informatie!”

      

Gratis offerte met een vaste prijs!


  Distributieovereenkomst

  Diensten:
  Opstellen

  Controleren

  Prijs indicatie:
  €195,- /€450,-

  €95,- /€295,-

  “Meer dan 800 klanten gingen u voor” Bekijk onze reviews.

  Vraag direct een gratis offerte aan. Mail ons direct
  Gaat het om een andere overeenkomst?

  Navigeer naar:

  Distributieovereenkomst opstellen

  Door het opstellen van een distributieovereenkomst kunt u duidelijke afspraken maken over bijvoorbeeld aansprakelijkheid, concurrentie, geheimhouding, intellectueel eigendom en goodwill. In Nederland kennen we de contractvrijheid. Dit betekent dat u vrij bent om af te spreken wat u maar wilt, maar dan wel binnen de beperkingen die de wet oplegt. Deze contractbeperkingen kunnen algemeen zijn, maar ook specifiek voor een bepaald soort contract. Dit maakt het opstellen van een adequate distributieovereenkomst een belangrijke aangelegenheid.

  Een distributieovereenkomst opstellen kan op vele manieren. De afspraken kunnen ‘soft’ zijn waardoor de distributeur veel vrijheid heeft om naar eigen inzicht de producten te verkopen. De afspraken kunnen ook ‘hard’ zijn waardoor de distributeur nagenoeg geen ruimte heeft om zelf de presentatie en verkoopstrategieën te bepalen. Een distributieovereenkomst kan bijvoorbeeld een franchiseconstructie zijn, waardoor de ondernemer voor de klanten onderdeel uitmaakt van een concern, maar tegelijk een zelfstandig ondernemer is.

  Wilt u een distributieovereenkomst opstellen? Wij helpen u graag voor een vaste prijs, zonder onverwachte kosten. We leveren de overeenkomst pas op wanneer u helemaal tevreden bent en alles voor u duidelijk is, ongeacht het aantal opmerkingen en vragen! Ons streven is altijd om een overeenkomst binnen 3 werkdagen op te leveren. Neem vrijblijvend contact op of vraag direct een gratis offerte aan!

  Find your reasons

  U wilt de deskundigheid, zonder het hoge uurtarief
  U wilt geen declaratie voor iedere 6 minuten
  + U wilt geen kantoorkosten
  U wilt het liefst een vaste prijsafspraak
  U wilt een jurist die toegankelijk is
  + U wilt een jurist die gaat voor een lange termijn relatie

  Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Distributieovereenkomst opstellen

  Find our references

  Goede ervaring gehad Bleijerveld Juridisch advies. Goede kwaliteit, professioneel én met een praktische insteek.

  Qredits - Almelo
  www.qredits.nl

   

  Ik heb een zeer goede ervaring met dit bedrijf. Het contact was prettig en er werd snel gereageerd op mijn e-mails.

  Mieke Polman - Arnhem


  Wij maken sinds enkele jaren naar tevredenheid gebruik van de deskundigheid van Bleijerveld Juridisch advies. De lijnen zijn kort en krijgen snelle en duidelijke respons op de vraagstukken.

  Happy House - Velp
  Mariska Knoop
  www.happy-house.nl


  We doen al een paar jaar zaken met de firma Bleijerveld.
  Ze hebben ons altijd goed geholpen en doen ze op het moment ook nog steeds.
  Van algemene voorwaarden tot aan de rechtbank toe helpen ze en denken mee om alles in goede banen te leiden.

  Glaskoning - Arnhem
  Paul Methorst
  www.glaskoning.nl

  Zeer prettige samenwerking. Makkelijk benaderbaar en denkt goed mee. De scherpe prijzen zijn ook mooi meegenomen. Zeker een aanrader!

  Jasper Geluk - Amsterdam


  Ik heb een zeer positieve ervaring met Arthur. Hij is ter zake kundig en bijt zich flink in de materie alvorens met een overwogen advies te komen, ook al is dit niet altijd wat je misschien als ondernemer wilt horen. Ik kan Arthur als sparringspartner daarom ook van harte aanbevelen

  BNI AAA - Apeldoorn
  Bernhard van Riessen
  www.bni-arnhemapeldoorn.nl

  Wij hebben een aantal keren gebruik gemaakt van Bleijerveld Juridisch advies. Het gevraagde advies kregen we altijd snel en alles is zeer goed uitgezocht. Ik bewonder zijn grondigheid en gedrevenheid en heb telkens weer alle vertrouwen in zijn onderneming.

  Marinka de Haan Uitvaartzorg - Apeldoorn
  Marinka de Haan
  www.marinkadehaan.nl

   

  Ik ben heel tevreden over de wijze waarop ik door Bleijerveld Juridisch Advies ben bijgestaan. Toegankelijk, deskundig, vlot en adequaat!

  Maartje Wienke - Arnhem


  Wij willen iedereen aanbevelen om gebruik te maken van de diensten van Bleijerveld Juridisch advies. Wij worden altijd heel goed, snel en effectief geholpen door de gedreven medewerkers van Bleijerveld. De communicatie is altijd heel prettig en duidelijk. Het voornaamste voor ons is natuurlijk dat er altijd het meest haalbare uitgehaald wordt!

  AREBHO Service& Advies - Ede
  Wouter van de Goor
  www.arehbo.nl

  Distributieovereenkomst controleren

  Een distributieovereenkomst controleren, is om verschillende redenen belangrijk. In een distributie-constructie ontvangt de distributeur meestal een aantal voordelen in ruil voor een bepaalde afnameverplichting van goederen. Deze voordelen zien dan bijvoorbeeld op het mogen gebruik maken van een merk, inkoopvoordeel of een exclusief recht om een bepaald product te mogen verkopen.

  Ongeacht welke constructie er van toepassing is op de distributieovereenkomst, het is het belangrijk dat van tevoren duidelijke afspraken worden gemaakt over wat wel en wat niet mag. Zeker in het geval van een ‘harde’ regulering is het belangrijk dat het contract geen ruimte laat voor verschil van mening. Door het laten controleren van een distributieovereenkomst kunt u onduidelijke afspraken  voorkomen over bijvoorbeeld aansprakelijkheid, concurrentie, geheimhouding, intellectueel eigendom en goodwill. Bij Bleijerveld Juridisch advies werken juristen met veel ervaring op het gebied van een distributieovereenkomst en kunnen u helpen door de distributieovereenkomst te controleren.

  Wilt u een distributieovereenkomst controleren? Wij helpen u graag voor een vaste prijs, zonder onverwachte kosten. Ons streven is om altijd binnen 3 werkdagen een overeenkomst te hebben gecontroleerd! Neem vrijblijvend contact op of vraag direct een gratis offerte aan!

  Vraag gratis een offerte aan!

  U ontvangst zo snel mogelijk een offerte op maat in uw mailbox.
  In de meeste gevallen met een vaste prijs!

  Vraag gratis een offerte aan!

  U ontvang zo snel mogelijk een offerte op maat in uw mailbox.


   Heeft u algemene voorwaarden nodig? Wij stellen maatwerk algemene voorwaarden op voor slechts €350,-. Klik hier voor meer informatie

   Distributieovereenkomst advies

   Het verdienmodel in een distributieovereenkomst kan zeer verschillend zijn. Sommige distributeurs betalen naast de inkooptarieven nog een vast bedrag per jaar of een percentage van de omzet. Het is belangrijk hier duidelijke afspraken over te maken en ook rekening te houden met toekomstige situaties. Want welke mogelijkheden biedt uw contract als de samenwerking een groot succes wordt of juist niet? Wij geven u hierover graag advies.

   De belangrijkste onderwerpen in een distributieovereenkomst of een andere samenwerkingsvorm gaan over aansprakelijkheid. Dat is niet voor niets. Op het moment dat u in een conflict raakt is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Zo voorkomt u (verdere) aansprakelijkheid of juist dat de andere partij hier onderuit komt. Wij geven u graag advies met betrekking tot uw distributieovereenkomst. Voor het oplossen van een conflict is het allereerst van belang om de rechtspositie en belangen van beide partijen in kaart te brengen. Dit kan aan de hand van ons advies. Daarna kan namelijk de meest effectieve strategie en werkwijze worden bepaald. Daarna gaat het erom dat de juiste feiten worden onderbouwd en dat daaraan de juridische relevante conclusies worden verbonden.

   Heeft u al een distributieovereenkomst gesloten en discussie of een geschil met uw wederpartij? Wij geven u graag advies over hoe u deze situatie het beste kunt aanvliegen. Eventueel vertegenwoordigen wij u graag. Mocht u er onderling met uw contractpartner niet uitkomen, dan kunt u naar de rechter met het verzoek om uitspraak te doen in de zaak. Bleijerveld Juridisch advies kan u hierbij in de meeste gevallen adequaat begeleiden en ondersteunen. Klik hier voor meer informatie.

   Distributieovereenkomst advies nodig? Wij helpen u graag! Neem vrijblijvend contact op of vraag direct een gratis offerte aan!

   Bleijerveld Juridisch Advies - Thijs


   Lorem ipsum..

   mr. Thijs Reintjes

    

   “Neem gerust contact met mij op voor een gratis offerte of meer informatie!”

         

   Bleijerveld Juridisch Advies - Thijs


   Lorem ipsum..

   mr. Thijs Reintjes

    

   “Neem gerust contact met mij op voor een gratis offerte of meer informatie!”

         

   Nederlandse juristen vereniging

   Wij (Bleijerveld Juridisch advies) zijn tevens persoonlijk lid van de Nederlandse Juristen Vereniging.