Service level agreement

Juridisch advies arbeidsrecht

 

Wilt u een service level agreement laten opstellen of controleren? Met een serviceovereenkomst / ‘Service Level Agreement’ (SLA), wordt bedoeld dat een leverancier van bijvoorbeeld een machine of software met de gebruiker een overeenkomst sluit, waarmee de gebruiker tegen vergoeding een bepaalde constante service ontvangt. Deze service kan proactief zijn, bijvoorbeeld een ongevraagde update. Deze service kan ook reactief zijn, bijvoorbeeld na een melding van een storing. 

Staat u op het punt om een service level agreement te tekenen? Of verloopt de bestaande samenwerking niet (meer) zoals bedoeld en heeft u hierover advies nodig? Bij Bleijerveld Juridisch advies werken ervaren en deskundige bedrijfsjuristen, die u kunnen helpen met allerlei juridische diensten met betrekking tot een service level agreement.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag gratis een offerte aan voor onze werkzaamheden. Wij werken zoveel als mogelijk met vooraf afgesproken vaste prijzen.

 

Vraag direct een gratis offerte aan.

Gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen!


  Service level agreement

  Juridisch advies arbeidsrecht

  Wilt u een service level agreement laten opstellen of controleren? Met een serviceovereenkomst / ‘Service Level Agreement’ (SLA), wordt bedoeld dat een leverancier van bijvoorbeeld een machine of software met de gebruiker een overeenkomst sluit, waarmee de gebruiker tegen vergoeding een bepaalde constante service ontvangt. Deze service kan proactief, bijvoorbeeld een ongevraagde update, of reactief zijn, na melding van een storing. Voor bedrijven die afhankelijk zijn van een bepaalde software is een SLA van cruciaal belang voor de continuïteitswaarborging van de bedrijfsvoering. Maar een SLA komt bijvoorbeeld ook voor bij de afname van een koffiemachine.

  Staat u op het punt om een SLA te tekenen of verloopt de bestaande samenwerking niet (meer) zoals bedoeld? Bij Bleijerveld Juridisch advies werken ervaren en deskundige bedrijfsjuristen, die u kunnen helpen met allerlei juridische diensten met betrekking tot een SLA.

  Wilt u bijvoorbeeld een service level agreement laten opstellen of controleren? Heeft u hier vragen over of bent u inmiddels in conflict geraakt met uw klant/leveranciers?
  Wij kunnen u voorzien van juridisch advies of uw belangen behartigen, door bijvoorbeeld de wederpartij aansprakelijk te stellen of te procederen bij de rechter.
  Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

  Bent u op zoek naar informatie over een ander soort contract? Klik hier voor informatie over een andere overeenkomst.

  Vraag direct een gratis offerte aan.

  Gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen!


   service level agreement

   Diensten:                                                             Prijs indicatie:
   Opstellen                                                              €250,- /€450,-

   Controleren                                                         €150,- /€350,-

   Advies/ bemiddeling                                                  €95,- p/u

   Vraag direct een gratis offerte aan Mail on direct

   “Meer dan 800 klanten gingen u voor” Bekijk onze reviews.

   Service level agreement opstellen

   Een service level agreement opstellen is erg belangrijk. Door het opstellen van een service level agreement kunt u duidelijke afspraken maken over kwaliteit, omvang van de dienst, aansprakelijkheid en schadeplichtigheid. Denk verder ook aan de boetes of problemen bij de toeleverancier. Dit zijn allemaal zaken waarmee wij rekening houden bij het opstellen van een service level agreement.

   In Nederland kennen we de contractvrijheid. Dit betekent dat u vrij bent om af te spreken wat u maar wilt, maar dan wel binnen de beperkingen die de wet oplegt. Deze contractbeperkingen kunnen algemeen zijn, maar ook specifiek voor een bepaald soort contract. Een service level agreement is gericht op producten en of diensten. Aangezien geen enkel product of dienst hetzelfde is, maakt dat een service level agreement opstellen vaak maatwerk is. Het maatwerk opstellen van een service level agreement doen wij op een deskundige wijze, tegen een zeer scherp tarief! 

   Wilt u een service level agreement opstellen? Wij helpen u graag voor een vaste prijs, zonder onverwachte kosten. We leveren de overeenkomst pas op wanneer u helemaal tevreden bent en alles voor u duidelijk is, ongeacht het aantal opmerkingen en vragen! Ons streven is altijd om een overeenkomst binnen 3 werkdagen op te leveren. Neem vrijblijvend contact op of vraag direct een gratis offerte aan!

   Find your reasons

   U wilt de deskundigheid, zonder het hoge uurtarief 
   U wilt geen declaratie voor iedere 6 minuten 
   + U wilt geen kantoorkosten
   U wilt het liefst een vaste prijsafspraak 
   U wilt een jurist die toegankelijk is
   + U wilt een jurist die gaat voor een lange termijn relatie

   € 95,- per uur

   Neem vrijblijvend contact met ons op.

   Service level agreement opstellen

   Find our revrences

   “Bleijerveld heeft me een hoop geld bespaard. Voor precies hetzelfde werk als dat ik eerder bij een advocatenkantoor kreeg, betaal ik nu aanzienlijk minder.”

   Boris Vissinga Vissinga bedrijfswagens

   “Een professionele en discrete aanpak voor een betaalbaar tarief. Zo’n jurist had ik niet eerder leren kennen.”

   Arjen de Waard Action Lease

   “Ik kan Bleijerveld Juridisch advies absoluut aanbevelen. Snelle service, betaalbaar en doen graag een stapje extra!”

   Hans Kramer Uit Utrecht

   Bleijerveld heeft op meerdere vlakken indruk gemaakt. Professionele jurist, ik ben buitengewoon goed geholpen. Echt een aanrader.”

   Monique Dries Uit Deventer

   “Bleijerveld juridisch advies heeft fantastisch geholpen. Blij dat ik hun heb ingeschakeld! Als je het niet zeker weet, ga dan altijd voor Bleijerveld juridisch advies.”

   Anneke van Ophoven Uit Apeldoorn

   “Ik kan zeer tevreden ben over Bleijerveld Juridisch advies. Ga zo door. Het wordt allemaal goed geregeld. Bleijerveld Juridisch advies is het meer dan waard!”

   Tom van Middelburg Uit Doetinchem

   Vraag gratis een offerte aan!

   U ontvangst zo snel mogelijk een offerte op maat in uw mailbox.
   In de meeste gevallen met een vaste prijs!

   Vraag gratis een offerte aan!

   U ontvang zo snel mogelijk een offerte op maat in uw mailbox.


    Heeft u algemene voorwaarden nodig? Wij stellen maatwerk algemene voorwaarden op voor slechts €350,-. Klik hier voor meer informatie

    Service level agreement controleren

    In de praktijk ontstaat regelmatig onenigheid ten aanzien van service level agreement. Meestal komt dit door een verkeerd verwachtingspatroon en onduidelijke afspraken. Voor sommige klanten is een bepaalde service van cruciaal belang om het bedrijf te kunnen voeren. Hierom verwachten deze klanten een bepaald serviceniveau, wat soms om welke reden dan ook niet geleverd wordt. Deze verwachting kan terecht of onterecht zijn. Meestal ontstaat er een onterechte verwachting omdat partijen het contract niet goed gelezen hebben of er een verkeerde interpretatie op los hebben gelaten.

    Door het opstellen van een service level agreement kunt u duidelijke afspraken maken over de vraag welke service geleverd moet worden en binnen welke termijn. Daarnaast is het zinvol om duidelijk afspraken te maken over aansprakelijkheid bij niet-nakoming of storing.  

    In Nederland kennen we de contractvrijheid. Dit betekent dat je vrij bent om af te spreken wat je maar wil, maar dan wel binnen de beperkingen die de wet oplegt. Deze contractbeperkingen kunnen algemeen zijn, maar ook specifiek voor een bepaald soort contract. Op een SLA kunnen verschillende wetten van toepassing zijn, dit hangt volledig af van de soort service die wordt geleverd. Voor onderhoud aan een machine gelden anders regels dan voor een computerprogramma. Een computerprogramma en daarnaast ook weer anders dan bijvoorbeeld een telecomdienst. Wanneer geen duidelijke afspraken worden gemaakt, kan dat onbedoelde en onverwachte gevolgen met zich meebrengen. Dit maakt het opstellen van een adequate service level agreement een belangrijk aspect voor een duurzame en vertrouwde samenwerking.

    Service level agreement advies

    Conflict

    De belangrijkste onderwerpen in een service level agreement gaan over service levels en aansprakelijkheid. Dat is niet voor niets. Dit zijn namelijk de onderwerpen waar als eerst een geschil over ontstaat op het moment dat iets fout gaat. Heeft u eigenlijk wel een idee wat er in uw SLA staat? Op het moment dat u in een conflict raakt met de wederpartij, is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Zo voorkomt u (verdere) aansprakelijkheid of juist dat de leverancier hier onderuit komt. Voor het oplossen van een conflict is het allereerst van belang om de rechtspositie en belangen van beide partijen in kaart te brengen. Aan de hand hiervan kan namelijk de meest effectieve strategie en werkwijze worden bepaald. Daarna gaat het erom dat de juiste feiten worden onderbouwd en dat daaraan de juridische relevante conclusies worden verbonden.

    Naar de rechter

    Mocht u er onderling met de wederpartij niet uitkomen, dan kan de rechter worden verzocht om uitspraak te doen in de zaak. Bleijerveld Juridisch advies kan u hierbij in de meeste gevallen adequaat begeleiden en ondersteunen. Klik hier voor meer informatie.

    Nederlandse juristen vereniging

    Wij (Bleijerveld Juridisch advies) zijn tevens persoonlijk lid van de Nederlandse Juristen Vereniging.