Algemene voorwaarden: maatwerk € 350,-Juridisch advies arbeidsrecht

Als ondernemer of bedrijf wilt u uniek zijn. Toch merken wij dat ondernemers en bedrijven – om kosten te besparen – vaak de standaard verkoopcontracten en algemene voorwaarden gebruiken die op internet zijn te vinden of worden geleverd door een brancheorganisatie. Maar als u uw bedrijfsvoering uniek maakt, waarom gebruikt u dan dezelfde voorwaarden als uw concullega’s? Bovendien heeft u geen idee door wie deze voorwaarden zijn opgesteld of hoe lang geleden deze zijn opgesteld. Kortom, laat uw algemene voorwaarden opstellen door de ervaren en deskundige bedrijfsjuristen van Bleijerveld Juridisch advies.
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Tarieven

€ 350,- opstellen maatwerk algemene voorwaarden

+ Kennismakingsgesprek bij u op locatie
+ Bedrijfsinventarisatie 
+ Opstellen, bespreken en uitleggen concept algemene voorwaarden
+ Afronden van de maatwerk algemene voorwaarden
+ Geen extra onverwachte kosten

 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op

€ 150,- screenen huidige algemene voorwaarden

+ Telefonische kennismaking en inventarisatie van de bedrijfsvoering
+ Screening van de inhoud van de algemene voorwaarden
+ Telefonisch advies waaruit blijkt of de algemene voorwaarden voldoende zijn of op welke onderwerpen er nog aanpassingen zijn aan te bevelen

Indien u later alsnog besluit om de algemene voorwaarden te laten aanpassen of maatwerk te laten opstellen, dan verrichten wij de screening gratis. Het totaal kost dan maximaal € 350,-  

Neem vrijblijvend contact met ons op

“Optimale bescherming tegen verwachte én onverwachte situaties” – “Eindelijk de zekerheid die ik eigenlijk al jaren wilde hebben”

Algemene voorwaarden


Inhoud

In Nederland kennen we de contractvrijheid. Dit betekent dat je vrij bent om af te spreken wat je maar wil, maar dan wel binnen de beperkingen die de wet oplegt. Deze contractbeperkingen kunnen algemeen zijn, maar ook specifiek voor een bepaald soort contract. Voor algemene voorwaarden gelden veel beperkingen, omdat deze ‘kleine lettertjes’ in de praktijk niet vaak gelezen worden. De wetgever heeft hier dus al rekening mee gehouden. Dit maakt het opstellen van een adequate algemene voorwaarden een specialistische aangelegenheid.

Gebruik / toepassing
Een belangrijk risico dat bij veel ondernemers vaak over het hoofd wordt gezien, bestaat uit het niet of niet adequaat gebruiken van algemene voorwaarden. In algemene voorwaarden worden allerlei belangrijke zaken geregeld, zoals aansprakelijkheidsuitsluitingen, risico overdracht of rechtskeuzes. Om die reden horen algemene voorwaarden onderdeel uit te maken van elke overeenkomst die een bedrijf aangaat. Niet alleen de inhoud is dus belangrijk, maar ook de juiste wijze van het van toepassing verklaren van de algemene voorwaarden. Dit is een punt waar het bij veel ondernemers spaak loopt. Bij het opstellen van uw algemene voorwaarden adviseren wij u gratis hoe uw onderneming het beste de algemene voorwaarden kan hanteren in het bedrijfsproces.

Contact opnemen
Algemene voorwaarden


Up to date
Ontwikkelingen in het recht kunnen aanleiding geven tot herziening en/of al dan niet noodzakelijke aanpassingen van algemene voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan de steeds strenger wordende consumentenwetgeving bij (online) aankopen. Ook verandering in rechterlijke overwegingen in de jurisprudentie kunnen aanleiding geven tot wijziging van algemene voorwaarden, zowel uit noodzaak of om in te spelen op nieuwe mogelijkheden.

Daarnaast kan het zijn dat uw bedrijf zich ontwikkelt, bijvoorbeeld door uitbreiding van de bedrijfsvoering. Naast B2B bent u uw producten of diensten ook B2C gaan aanbieden. Deze veranderingen kunnen aanleiding geven tot het wijzigen van de algemene voorwaarden, omdat aan zaken doen met bedrijven hele andere regels zijn verbonden dan aan het zaken doen met de veel beter beschermde consument.