Verwerkersovereenkomst opstellen

Juridisch advies arbeidsrecht

Heeft u een IT-bedrijf of andere onderneming inschakelt die voor u persoonsgegevens verwerkt, zoals een systeembeheerder of accountant? Of verwerkt u juist persoonsgegevens voor uw klanten? Bij Bleijerveld Juridisch advies werken ervaren en deskundige bedrijfsjuristen, die u kunnen helpen met allerlei juridische diensten rondom een verwerkersovereenkomst.

Wilt u een verwerkersovereenkomst opstellen of laten controleren? Heeft u een juridische vraag over de verwerking van persoonsgegevens?
Of wellicht is er een conflict of datalek ontstaan?  Wij helpen u graag verder!
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 

€ 95,- per uur of neem vrijblijvend contact op voor een vaste prijsafspraak.                              

+ Geen kantoorkosten

+ Deskundig en ervaren                                              

+ Geen declaratie per 6 minuten                              

+ Transparant in de kosten                                        

+ Duidelijke en begrijpbare taal                                

+ Persoonlijk contact 

Neem vrijblijvend contact met ons op.                      

Algemene voorwaarden

Heeft u algemene voorwaarden nodig? Wij stellen maatwerk algemene voorwaarden op voor slechts €350,-. Klik hier voor meer informatie

Verwerkersovereenkomst advies

Als verwerkingsverantwoordelijke bent u op grond van de AVG wettelijk verplicht om een verwerkersovereenkomst te sluiten. Deze overeenkomst sluit u met de partij die voor u de persoonsgegevens verwerkt. Meestal is dit een IT-bedrijf, maar ook bijvoorbeeld uw accountant of een zzp’er die u inhuurt kan een verwerker zijn.

Heeft u eigenlijk wel een idee hoe de beveiliging is geregeld bij de partij die voor u persoonsgegevens verwerkt? Of wat er moet gebeuren als er sprake is van een datalek? De boetes en aansprakelijkheid op dit gebied kunnen vergaande financiële gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk dat u hierover bepaalde afspraken heeft vastgelegd om bijvoorbeeld de aansprakelijkheid mogelijk te kunnen verleggen.

Ook als verwerker is het aan te raden om zelf een verwerkersovereenkomst te hanteren en voor te leggen aan uw klanten. Hiermee voorkomt u dat uw klanten verschillende overeenkomsten aan u opleggen, waardoor uw contractmanagement wordt beperkt. Zij zijn dit namelijk wettelijk verplicht.

In Nederland kennen we de contractvrijheid. Dit betekent dat je vrij bent om af te spreken wat je maar wil, maar dan wel binnen de beperkingen die de wet oplegt. Deze contractbeperkingen kunnen algemeen zijn, maar ook specifiek voor een bepaald soort contract. Voor de verwerkersovereenkomst gelden veel wettelijke verplichtingen. Toch zijn er ook bepaalde ‘handigheidjes’ die wel zijn toegestaan. Deze moeten dan wel nauwkeurig worden opgesteld. Dit maakt het opstellen van een adequate verwerkersovereenkomst of het bemiddelen bij een conflict een juridisch specialistische aangelegenheid.

Heeft u meer of andere vragen over de AVG, neem gerust vrijblijvend contact op of lees hier meer.

Naar de rechter

Mocht u er onderling met u contractpartner niet uitkomen, dan kan de rechter worden verzocht om uitspraak te doen in de zaak. Bleijerveld Juridisch advies kan u hierbij in de meeste gevallen adequaat begeleiden en ondersteunen. Klik hier voor meer informatie.