Vennootschapscontract opstellen

Juridisch advies arbeidsrecht

Wilt u een vennootschapscontract laten opstellen of controleren? Of staat u op het punt
om met een andere ondernemer of een bedrijf te gaan samenwerken? Of verloopt de bestaande samenwerking niet (meer) zoals gehoopt?
Bij Bleijerveld Juridisch advies werken ervaren en deskundige bedrijfsjuristen, die u kunnen helpen met allerlei juridische diensten met betrekking tot een vennootschap/VOF.

Wilt u bijvoorbeeld een VOF-overeenkomst laten opstellen of controleren? Heeft u hier vragen over of bent u inmiddels in conflict geraakt met een andere vennoot? Wij kunnen u voorzien van juridisch advies of uw belangen behartigen, door bijvoorbeeld de andere vennoot aansprakelijk te stellen of te procederen bij de rechter.
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. 

Werkt u wel samen, maar dan in een andere samenwerkingsvorm? Klik hier voor informatie over een andere overeenkomst.

Stap 1

Gratis offerte aanvragen

Vraag direct een gratis offerte aan. Dit is geheel kosteloos. Via het contactformulier, per e-mail of telefonisch.

Vraag offerte aan

Stap 2

Binnen 24 uur reactie 

Nadat u contact heeft opgenomen, ontvangt u van ons binnen 24 uur een reactie, bijvoorbeeld met een vaste prijs voor onze werkzaamheden.

Stap 3

Aan de slag!

Nadat u akkoord heeft gegeven, gaan wij direct voor u aan de slag. U ontvangt van ons binnen enkele dagen een inhoudelijke reactie. Overeenkomsten of analyses leveren wij pas definitief op als u helemaal tevreden bent en alles voor u duidelijk is, alles voor één vaste prijs.

€ 95,- per uur of neem vrijblijvend contact op voor een vaste prijsafspraak.                            

+ Geen kantoorkosten

+ Deskundig en ervaren                                               

+ Geen declaratie per 6 minuten                              

+ Transparant in de kosten                                        

+ Duidelijke en begrijpbare taal                                

+ Persoonlijk contact 

Neem vrijblijvend contact met ons op.    

Vennootschapscontract opstellen

Vraag gratis een offerte aan!

U ontvangst zo snel mogelijk een offerte op maat in uw mailbox.
In de meeste gevallen met een vaste prijs!

Vraag gratis een offerte aan!

U ontvang zo snel mogelijk een offerte op maat in uw mailbox.

Heeft u algemene voorwaarden nodig? Wij stellen maatwerk algemene voorwaarden op voor slechts €350,-. Klik hier voor meer informatie

Vennootschapscontract controleren

Bedrijven en ondernemers kunnen op talloze manieren met elkaar samenwerken. De VOF is daar slechts één van, maar wel de meeste bekende. In een vennootschap voeren ondernemers gezamenlijk een bedrijf(svoering). U gaat een samenwerking aan op basis van vertrouwen en samenhorigheid. Gaandeweg kan er echter van alles gebeuren waardoor dit verandert en onenigheid ontstaat. Het blijft dus verstandig om bepaalde zaken van te voren duidelijk te regelen in een overeenkomst. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met het gezamenlijke opgebouwde klantenbestand of ontwikkelde intellectueel eigendom bij het einde van de VOF? Wanneer eindigt de VOF eigenlijk? Wat gebeurt er bijvoorbeeld als een venoot overlijdt? Wie is waarvoor in de dagelijkse bedrijfsvoering bevoegd en/of aansprakelijk?

Door het opstellen van een vennootschapscontract kunt u duidelijke afspraken maken over bijvoorbeeld aansprakelijkheid, concurrentie, geheimhouding, ontbinding en intellectueel eigendom. In Nederland kennen we de contractvrijheid. Dit betekent dat je vrij bent om af te spreken wat je maar wil, maar dan wel binnen de beperkingen die de wet oplegt. Deze contractbeperkingen kunnen algemeen zijn, maar ook specifiek voor een bepaald soort contract. Voor de VOF geldt, dat als u niets afspreekt u soms terugvalt op de wettelijke regels. Dit kan echter onbedoelde en ongewenste gevolgen met zich meebrengen. Dit maakt het opstellen van een adequate vennootschapscontract een belangrijk aspect voor een succesvolle samenwerking.

Conflict

De belangrijkste onderwerpen in een vennootschapscontract of een andere samenwerkingsvorm gaan over aansprakelijkheid. Dat is niet voor niets. Op het moment dat u in een conflict raakt met een andere vennoot, is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Zo voorkomt u (verdere) aansprakelijkheid of juist dat de andere vennoot hier onderuit komt. Voor het oplossen van een conflict is het allereerst van belang om de rechtspositie en belangen van beide partijen in kaart te brengen. Aan de hand hiervan kan namelijk de meest effectieve strategie en werkwijze worden bepaald. Daarna gaat het erom dat de juiste feiten worden onderbouwd en dat daaraan de juridische relevante conclusies worden verbonden.

Naar de rechter

Mocht u er onderling met de andere vennoot niet uitkomen, dan kan de rechter worden verzocht om uitspraak te doen in de zaak. Bleijerveld Juridisch advies kan u hierbij in de meeste gevallen adequaat begeleiden en ondersteunen. Klik hier voor meer informatie.