Samenwerkingscontract opstellen

Juridisch advies arbeidsrecht

Wilt u een samenwerkingscontract laten opstellen of controleren? Want u staat op het punt om een samenwerking aan te gaan? Of botert uw samenwerking niet (meer) zoals u gehoopt had? Bij Bleijerveld Juridisch advies werken ervaren en deskundige bedrijfsjuristen, die u kunnen helpen met allerlei juridische diensten rondom een samenwerkingscontract.

Wilt u een samenwerkingscontract opstellen of laten controleren? Heeft u een juridische vraag over de relatie met uw samenwerkingspartner? Of wellicht is er een conflict ontstaan en wilt u de samenwerking beëindigen? Wij ondersteunen u graag.
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Stap 1

Gratis offerte aanvragen

Vraag direct een gratis offerte aan. Dit is geheel kosteloos. Via het contactformulier, per e-mail of telefonisch.

Vraag offerte aan

Stap 2

Binnen 24 uur reactie 

Nadat u contact heeft opgenomen, ontvangt u van ons binnen 24 uur een reactie, bijvoorbeeld met een vaste prijs voor onze werkzaamheden.

Stap 3

Aan de slag!

Nadat u akkoord heeft gegeven, gaan wij direct voor u aan de slag. U ontvangt van ons binnen enkele dagen een inhoudelijke reactie. Overeenkomsten of analyses leveren wij pas definitief op als u helemaal tevreden bent en alles voor u duidelijk is, alles voor één vaste prijs.

€ 95,- per uur of neem vrijblijvend contact op voor een vaste prijsafspraak.                              

+ Geen kantoorkosten

+ Deskundig en ervaren                                        

+ Geen declaratie per 6 minuten                              

+ Transparant in de kosten                                        

+ Duidelijke en begrijpbare taal                                

+ Persoonlijk contact 

Neem vrijblijvend contact met ons op.    

Samenwerkingscontract opstellen

Vraag gratis een offerte aan!

U ontvangst zo snel mogelijk een offerte op maat in uw mailbox.
In de meeste gevallen met een vaste prijs!

Vraag gratis een offerte aan!

U ontvang zo snel mogelijk een offerte op maat in uw mailbox.

Heeft u algemene voorwaarden nodig? Wij stellen maatwerk algemene voorwaarden op voor slechts €350,-. Klik hier voor meer informatie

Samenwerkingscontract controleren

Een samenwerkingscontract is een brede term. Een bedrijf kan namelijk met één of zelfs meerdere bedrijven talloze verschillende samenwerkingen aangaan. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een joint venture of een vennootschap. Een samenwerking kan ook op een meer informele manier. Desondanks blijft het verstandig om bepaalde zaken van te voren duidelijk te regelen in een overeenkomst. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met het gezamenlijke opgebouwde klantenbestand of ontwikkelde intellectueel eigendom?

Zonder dat dit de bedoeling is, kan de wet een bepaalde samenwerking een naam geven en vervolgens daar consequenties aan verbinden. Denk bijvoorbeeld aan een maatschap of vennootschap. Het is dus bijvoorbeeld mogelijk dat u in een maatschap zit, zonder dat u zich hiervan bewust bent. Dit kan allerlei gevolgen met zich meebrengen, bijvoorbeeld aansprakelijkheid voor het handelen van uw samenwerkingspartner. Op het moment dat u een geschil heeft met uw samenwerkingspartner, is het daarom belangrijk om eerst uw rechtspositie te laten bepalen. Aan de hand daarvan kan een vervolgstrategie worden bepaald.  

Door het opstellen van een samenwerkingscontract kunt u duidelijke afspraken maken over bijvoorbeeld aansprakelijkheid, concurrentie, geheimhouding en intellectueel eigendom. In Nederland kennen we de contractvrijheid. Dit betekent dat je vrij bent om af te spreken wat je maar wil, maar dan wel binnen de beperkingen die de wet oplegt. Deze contractbeperkingen kunnen algemeen zijn, maar ook specifiek voor een bepaald soort contract. Dit maakt het opstellen van een adequate samenwerkingscontract of het bemiddelen bij een conflict een juridisch specialistische aangelegenheid.

Naar de rechter

Mocht u er onderling met uw contractpartner niet uitkomen, dan kan de rechter worden verzocht om uitspraak te doen in de zaak. Bleijerveld Juridisch advies kan u hierbij in de meeste gevallen adequaat begeleiden en ondersteunen. Klik hier voor meer informatie.