Aantal overnames neemt weer toe: Bleijerveld Juridisch advies staat klaar om te helpen

Overname markt groeit

 

Na anderhalf jaar stilstand neemt het aantal overnames weer toe. Bij Bleijerveld Juridisch advies begrijpen we hoe belangrijk het is om veilig en met een gerust hart een bedrijf over te nemen of te verkopen. Onze juridische experts staan klaar om u te begeleiden. Met advies en het opstellen of controleren van de contracten zijn wij uw juridische partner bij een overname.

De overnamemarkt in Nederland komt na anderhalf jaar weer in beweging, zo schrijft het Financieel Dagblad na een rondgang langs banken en andere partijen die betrokken zijn bij de aan- en verkoop van bedrijven.

Groei overnamemarkt

Vooral de interesse in kleinere bedrijven is flink toegenomen. Daarnaast wijzen recente grote transacties ook op een groei van de overnamemarkt. Zo is in Nederland onder meer het bekende kledingmerk G-Star van eigenaar gewisseld. En ondernemingen als uitzendbureau Eiffel en speelgoedwinkelketen Intertoys staan te koop.

De markt voor fusies en overnames is vaak een betrouwbare barometer voor het economisch klimaat. In dit geval lijkt de overnamemarkt zich te herstellen na anderhalf jaar onzekerheid, mede veroorzaakt door stijgende rentetarieven, hoge inflatie en geopolitieke spanningen, zoals de oorlog in Oekraïne. Ceo Rob Brown van de Amerikaanse zakenbank Lincoln International voorspelt dat de komende twee jaar een inhaalslag te zien zal zijn. 

 

Bleijerveld Juridisch advies: uw partner in de overnamemarkt

Mocht u een bedrijf gaan kopen of verkopen, dan begeleiden wij u graag in dit proces. Bij Bleijerveld Juridisch advies begrijpen we hoe belangrijk het is om veilig en met een gerust hart een bedrijf over te nemen of te verkopen. Onze juridische experts staan klaar om deskundig te adviseren en de contracten op te stellen of te controleren.

Of u nu een koper of verkoper bent, de juiste juridische begeleiding kan het verschil maken in het succes van de transactie. Neem daarom gerust vrijblijvend contact met ons op. Dat kan telefonisch op 088-4004800 of via de mail: info@bleijerveldjuridischadvies.nl.

Delen:
Andere blogs
Standaardcontracten laten opstellen

Het gebruiken van standaardcontracten: Handig of een risico?

Het gebruiken van standaardcontracten: Handig of een risico? Bleijerveld Juridisch....
van toepassing verklaren van de algemene voorwaarden

Het van toepassing verklaren van de algemene voorwaarden

Heeft u (nieuwe) algemene voorwaarden laten opstellen? Om ongewenste situaties....
Handige links
Tags
Categories