Huurovereenkomst opslagruimte: 5 redenen om deze (voor een vaste prijs) door een jurist op te laten stellen

huurovereenkomst loods

Als je een opslagruimte of loods gaat verhuren is het belangrijk om een gedegen huurovereenkomst op te stellen. Daarmee voorkom je conflicten tijdens de huurperiode of na afloop daarvan. Wij leggen aan de hand van 5 punten uit waarom het verstandig is om een huurovereenkomst voor een loods op te laten stellen door een jurist.

Eerst even kort over wat er precies in een huurovereenkomst voor een loods staat. Daarin worden belangrijke afspraken vastgelegd over onder meer de huurprijs, huurperiode, verantwoordelijkheden, beëindiging, servicekosten, onderhoud en reparaties. Hierbij moet rekening gehouden worden met vele regels en wetten.

 

Huurcontract loods laten checken

Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom het verstandig is om een huurcontract voor een opslagruimte of loods op te laten stellen of te laten controleren door een jurist. Wij hebben de vijf belangrijkste op een rij gezet. 

(1) Juridische expertise
Een jurist beschikt over de nodige kennis en ervaring om de juridische aspecten van een huurovereenkomst voor een loods correct vast te leggen. Daardoor heeft u de garantie dat alle relevante bepalingen en clausules worden opgenomen in het huurcontract en deze ook rechtsgeldig zijn.

(2) Bescherming van belangen
Een goed opgesteld huurcontract voor een loods beschermt zowel de verhuurder als de huurder tegen eventuele problemen en onzekerheid. Een jurist kan bijvoorbeeld specifieke bepalingen opnemen om te voorkomen dat de verhuurder de loods vroegtijdig opzegt of dat de huurder achterloopt op de huurbetalingen.

(3) Duidelijke afspraken
Een jurist zorgt ervoor dat alle afspraken duidelijk en ondubbelzinnig zijn vastgelegd in het huurcontract. Daardoor zijn de verhuurder en huurder zeker van hun rechten en verplichtingen. Ook worden daarmee misverstanden of conflicterende interpretaties van de afspraken voorkomen.

(4) Voldoen aan wet- en regelgeving
Een jurist zal erop toezien dat het huurovereenkomst voor de loods voldoet aan de geldende wet- en regelgeving en andere specifieke regels die van toepassing zijn op huurovereenkomsten voor opslagruimtes. Dit verkleint de kans op juridische problemen en conflicten.

(5) Voorkomen van vervelende verrassingen
Tot slot voorkomt een goed opgesteld huurcontract voor een loods vervelende verrassingen voor beide partijen. Het maakt de huurovereenkomst voorspelbaar en verkleint de kans op onverwachte en kostbare juridische conflicten.

 

Huurcontract opslagruimte of loods laten opstellen

Ook de Kamer van Koophandel raadt aan om een jurist in de hand te nemen bij het afsluiten van een huurovereenkomst om zodoende gedoe te voorkomen. Bleijerveld Juridisch advies stelt voor een vaste prijs een huurcontract voor een loods op of controleert deze. Als u een huurovereenkomst wilt laten opstellen voor een opslagruimte, neem dan vrijblijvend contact op met ons voor meer informatie. Ook is het mogelijk om online een offerte hiervoor aan te vragen.

 

Delen:
Andere blogs
van toepassing verklaren van de algemene voorwaarden

Het van toepassing verklaren van de algemene voorwaarden

Heeft u (nieuwe) algemene voorwaarden laten opstellen? Om ongewenste situaties....
Overname markt groeit

Aantal overnames neemt weer toe: Bleijerveld Juridisch advies staat klaar om te helpen

Na anderhalf jaar stilstand neemt het aantal overnames weer toe.....
Handige links
Tags
Categories