Modelovereenkomst

Juridisch advies arbeidsrecht

Werkt u met zzp’ers? Of bent u een zzp’er en vraagt uw Opdrachtgever om een modelovereenkomst?

Wilt u een modelovereenkomst opstellen of laten controleren? Heeft u een juridische vraag over de relatie Opdrachtgever – zzp’er? Of wellicht is er een conflict ontstaan tijdens de uitvoering van de werkzaamheden?

Bij Bleijerveld Juridisch advies werken deskundige en ervaren bedrijfsjuristen, die u kunnen helpen met allerlei juridische diensten rondom een modelovereenkomst arbeidsovereenkomst. 
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 

€ 95,- per uur of neem vrijblijvend contact op voor een vaste prijsafspraak.                              

+ Geen kantoorkosten

+ Deskundig en ervaren                                             

+ Geen declaratie per 6 minuten                              

+ Transparant in de kosten                                       

+ Duidelijke en begrijpbare taal                                

+ Persoonlijk contact 

Neem vrijblijvend contact met ons op.      

Algemene voorwaarden

Heeft u algemene voorwaarden nodig? Wij stellen maatwerk algemene voorwaarden op voor slechts €350,-. Klik hier voor meer informatie

Modelovereenkomst

Sinds enkele jaren is de vertrouwde VAR vervangen door de modelovereenkomst. Met een juridisch correcte modelovereenkomst kan worden aangetoond dat een zzp’er niet in loondienst is bij de Opdrachtgever. Hiermee kan worden voorkomen dat de Opdrachtgever onverwacht wordt geconfronteerd met aansprakelijkheid voor handelingen van de zzp’er, kostbare fiscale verplichtingen of een doorbetalingsverplichting bij ziekte van de zzp’er.

Hierbij is niet alleen een goed contract van belang, het gaat er immers om dat u ook in de praktijk niet voldoet aan de criteria van een arbeidsrelatie, namelijk: loon, gezagsverhouding en persoonlijke verplichting tot arbeid.

In een modelovereenkomst worden daarnaast ook ander afspraken geregeld, zoals de aansprakelijkheid(sbeperkingen) of betalingsafspraken.  

In Nederland kennen we de contractvrijheid. Dit betekent dat je vrij bent om af te spreken wat je maar wil, maar dan wel binnen de beperkingen die de wet oplegt. Deze contractbeperkingen kunnen algemeen zijn, maar ook specifiek voor een bepaald soort contract. Bij een modelovereenkomst gelden zulke bijzondere beperkingen. Dit maakt het opstellen van een adequaat contract of het bemiddelen bij een conflict een juridisch specialistische aangelegenheid.

Naar de rechter

Mocht u er onderling met uw contractpartner niet uitkomen, dan kan de rechter worden verzocht om uitspraak te doen in de zaak. Bleijerveld Juridisch advies kan u hierbij in de meeste gevallen adequaat begeleiden en ondersteunen. Klik hier voor meer informatie.